Trainen voor marathons

Ben je van plan een marathon te lopen, en kun je wel wat tips gebruiken? Op Ik loop de marathon geven we je tips en informatie over hoe je de voorbereidingen en trainingen het beste kunt aanpakken. Daarnaast vertellen we je waarop je moet letten bij je training voor een marathon en wat je het beste wel en niet kunt doen. Ook geven we je voedingstips voor een betere en optimale prestatie. 

Wat heb ik nodig voor snel spierherstel? 

Trainen voor een marathon kost veel tijd. Veel van deze tijd zit hem ook in het feit dat je lichaam genoeg moet uitrusten om zo te kunnen herstellen.

Tips voor het lopen van een marathon

Het lopen van een marathon is natuurlijk niet niks. Er zijn weinig mensen die 42 kilometer en 195 meter kunnen hardlopen. In dit artikel geven we een aantal tips een goede start.

Welke spieren train je met hardlopen?

Bij het hardlopen gebruik je verschillende spieren en spiergroepen. Voor je training is het handig om te weten welke zodat je daar de focus op kunt leggen.

Zo train je voor een marathon

Het is logisch dat je veel training nodig hebt als je mee wilt doen aan een marathon, maar wat moet je precies doen om je goed voor te bereiden?